-

‘Webwinkelier, houd je logistiek flexibel’

Webshops moeten hun zaak flexibel optuigen wanneer ze de contracten met vervoerders sluiten. Te vaak gaan ze in zee met één vervoerder en komen er na verloop van tijd pas achter dat een andere beter of sneller is of betere servicevoorwaarden biedt. Alvar Piepers van Paazl raadt beginnende verkopers op afstand daarom aan om eerst goed te oriënteren voordat een ondernemer zich vastlegt aan leveranciers.

Tijdens Emerce eRetail legde hij voor de camera uit wat zijn bedrijf doet om ondernemers flexibel te laten zijn.

Paazl is een cloudgebaseerd systeem dat middelgrote en hele grote webwinkels helpt in het logistieke proces. Wie met het bedrijf in zee gaat, krijgt een module in de checkout van zijn winkel waarmee de klant kan kiezen uit vijftien vervoerders. Achter de schermen werken het team aan verdere internationalisering van zijn dienstverlening.

Deel dit bericht

1 Reactie

HBS Nederland

Ik ben met u eens dat web winkeliers niet zich vast moeten binden aan een vast vervoerder (uiteraard wordt hier een van de grote pakket vervoerders bedoeld). Het zelfde geldt ook voor vijftien vervoerders die onder de modulen vallen van Paazl. Er valt echter voor de web winkeliers om besparing te kunnen realiseren op de verzend kosten van de bestelde goederen. Dat is en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De enige wat de web winkeliers (kleine en middelgrote) moeten doen is zelf een voorwerk doen, namelijk voor splitsen in eigen gebied en overige bestemmingen. Voor de eigen gebied(conform de postcode indeling)zoekt men een lokale vervoerder. Het voordeel van die vervoerder is de lagere kosten, hoge mate van flexibiliteit en snel bezorging (same day delivery). Hoe zo zelfde dag bezorging? ten eerste de pakketten hoeven niet opgehaald te worden om naar een van de depot of distributie centrum te brengen voor de sortering dus (herverdelen in postcode gebieden) en vervolgens een dag later bezorgd te worden.
Ik probeerde eigenlijk d.m.v. bovenstaande aan te geven dat web winkeliers moeten richting de kleine vervoerders met veel en direct persoonlijk contact en goedkoper. Dat doet niets af van kwaliteit en betrouwbaarheid van de kleine vervoerder met vijf a zes bestelbusjes. De tarieven zijn lager omdat zij over het algemeen geen last van de huisvestingskosten.
Goed dat u de web winkeliers goed adviseren om hun logistiek flexibel te houden, maar bovenstaande komt niet helemaal overeen, want er wordt min of meer gesuggereerd dat Paazl winkeliers kunnen genieten van meer flexibiliteit. Dat is in mijn inzien schijn omdat winkeliers moet weer zich binden voor een bepaalde periode aan Paaz. Is dat een schijn flexibiliteit of niet??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond