Beveiligd en aangetekend e-mailen, hoe werkt dat?
Het versturen van privacygevoelige informatie via e-mail vraagt de nodige aandacht. Zonder de juiste oplossing zijn de gegevens open en toegankelijk voor cybercriminelen en ongeautoriseerde personen. Als organisatie neem je een groot risico met de kans op imago en financiële schade. Uit het onderzoek ‘Veilig online 2020’ van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat blijkt dat slechts 42 procent van de ICT verantwoordelijken in het groot MKB goed omgaat met het beheer en gebruiken van persoons- en klantgegevens.
Garandeer veiligheid met een secure e-mailoplossing
Door gebruik te maken van ‘secure e-mail’ kun je klanten garanderen dat er veilig en verantwoord met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. In deze whitepaper lees je waarom én hoe je gevoelige informatie moet beschermen. De belangrijkste aandachtspunten uit de whitepaper zijn:
- Optimale bescherming
- Autorisatie
- Garandeer integriteit
- Authenticiteit borgen
- Non-Repudiation
- Het leveren van onweerlegbaar bewijs
Het belang van beveiligd e-mailen
Als bedrijf is het van groot belang om zorgvuldig met vertrouwelijke gegevens om te gaan. Dit doe je natuurlijk in het belang van de klant, maar ook voor je eigen reputatie. Als bedrijf wil ten alle tijde voorkomen dat je in het nieuws komt vanwege een datalek. De whitepaper beschrijft de belangrijkste nadelen en risico van standaard e-mail en beschrijft daarnaast de voordelen van beveiligd en aangetekend e-mailen. Daarnaast wordt beschreven hoe je in zes stappen veiliger kunt e-mailen.
Zes checks om beveiligd en aangetekend te e-mailen
Waar moet je op letten bij beveiligd aangetekend e-mailen? Als je overweegt om over te stappen naar een secure e-mailoplossing, dan zijn er een aantal aandachtspunten. De whitepaper bevat zes checklist die je helpen bij het maken van een goede afweging. De zes checklists zijn:
- Betrouwbaarheid
- Authenticatie
- Efficiënt en gebruiksvriendelijk
- Kostenbesparing
- Veiligheid
- Snelle onboarding en weinig impact
Het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit
De organisatie zelf en de gekozen secure e-mailoplossing moeten voldoen aan de AVG- wetgeving (GDPR) en de eisen op het gebied van privacy. Voordat je aan de slag gaat met beveiligd en aangetekend e-mailen is het belangrijk om een aantal punten te controleren. De whitepaper beschrijft de belangrijkste controles en checks om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Denk aan encryptieniveaus, infrastructuur en applicatiebeheer.