0
2.5k
Channel: Mobile

Effectief Mac management met een mobile device management (MDM) oplossing

Meer dan de helft van de respondenten uit het onderzoek “2018 Survey: The Impact of Device Choice on the Employee Experience” biedt medewerkers de mogelijkheid om het type computer te kiezen. 72 procent van de medewerkers kiest uiteindelijk voor een Mac. Hoewel sommigen al heel bekend zijn met Mac- en macOS-beheer, duiken velen van jullie voor het eerst in Mac-beheer. Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips.

Ontwikkel je Mac-managementvaardigheden met een MDM-oplossing

Deze whitepaper helpt je bij het opbouwen en beheersen van je Mac-managementvaardigheden met een MDM-oplossing en beschrijft daarnaast wat een dergelijk systeem inhoudt en wat de voordelen zijn. De whitepaper gaat in op:

 • Het beheren van je Mac apparaten.
 • De beschikbare Apple services en programma’s.
 • Het managen van de verschillende levensfasen van Mac.
 • De toegevoegde waarde van een Mac-management oplossing.
De twee kerncomponenten van het MDM-framework voor Mac

Voor het effectief managen van je MacOS-apparaten is een mobile device management (MDM) oplossing een handig hulpmiddel. Twee kerncomponenten van het MDM-framework zijn:

 • Configuratieprofielen: definieer verschillende instellingen voor je Mac-computers en vertel die apparaten hoe ze zich moeten gedragen. Ze kunnen worden gebruikt om de configuratie van wachtwoordinstellingen, Wi-Fi-wachtwoorden en VPN-configuraties te automatiseren.
 • Management opdrachten: vaak aangeduid als “MDM-opdrachten” zijn enkelvoudige opdrachten die u naar uw beheerde apparaten kunt sturen om specifieke acties uit te voeren zoals remote control als je apparaat zoek is.

Een belangrijk voordeel van een MDM-oplossing is de client management functionaliteit. Dit kun je doen door een Mac agent te installeren. Met deze agent kan een verborgen beheerdersaccount worden toegevoegd, waardoor roottoegang op afstand tot macOS mogelijk is en opent de deur voor meer beleid en scripts die worden uitgevoerd op een computer.

Apple services en programma’s voor zakelijk Mac gebruik

Mac-computers werden steeds populairder binnen het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Hiermee kwamen ook de vragen over hoe meerdere computers op grote schaal ingezet konden worden, hoe Apple ID’s gemanaged moesten worden en hoe apps aangekocht konden worden. Apple heeft daarom de Apple Business Manager en Apple School Manager ontwikkeld. Lees daarnaast hoe je meerdere Apple ID’s efficient kunt managen met een MDM-oplossing.

De zes fasen van Apple’s apparaatmanagement-framework

Apple’s apparaatmanagement-framework – vaak omschreven als het MDM-framework – bestaat uit zes levensfasen:

 1. Mac-implementatie en registratie.
 2. Het configureren van de juiste instellingen.
 3. Het installeren van de juiste apps en software.
 4. Monitoren van de actuele status per apparaat.
 5. Het beveiligen van apparaten volgens de bedrijfsstandaarden.
 6. Gebruikers zelfredzaam maken.

Lees in de Whitepaper wat de best practices per kernelement zijn. Ook gaat de whitepaper kort in op de voordelen van een Apple-infrastructuur in de cloud.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Jamf. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Jamf’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Redactie Emerce