0
2.3k
Channel: Mobile

Mobile device management (MDM): Het ontwikkelen van iOS-managementvaardigheden

Drie van de vier werknemers kiest voor een iOS-apparaat als zij van hun bedrijf mogen kiezen blijkt uit onderzoek van Jamf. Het marktaandeel van Apple apparaten binnen bedrijfs- en onderwijsomgevingen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Daarom is het noodzakelijk dat technologische investeringen worden gemaximaliseerd, zodat organisaties hun Mac, iPad, iPhone en Apple TV optimaal kunnen benutten.

Mobile device management (MDM): Het ontwikkelen van iOS-managementvaardigheden

Aan IT-teams de taak om deze stroom aan nieuwe apparaten goed te managen. Hoewel sommigen al heel bekend zijn met iOS, duiken velen van jullie voor het eerst in iOS-beheer. Deze handleiding helpt je bij het opbouwen en beheersen van je iOS-managementvaardigheden. De whitepaper gaat in op:

• Het beheren van je iPhone-, iPad- en iOS-apparaten.
  • De beschikbare Apple services en programma’s.
  • Het managen van de verschillende levensfasen van Apple hardware.
  • Het belang van een Apple-infrastructuur in de cloud.
De toegevoegde waarde van een MDM-oplossing

Voor het effectief managen van je iOS-apparaten is een mobile device management (MDM) oplossing een handig hulpmiddel. Twee kerncomponenten van het MDM-framework zijn:

• Configuratieprofielen: configureer verschillende instellingen voor uw Apple-apparaten en vertel dat apparaat hoe zich te gedragen. Ze kunnen worden gebruikt om de configuratie van wachtwoordinstellingen, Wi-Fi-wachtwoorden en VPN-instellingen te automatiseren.
  • MDM-opdrachten: zijn enkelvoudige opdrachten die u naar uw beheerde apparaten kunt sturen om specifieke acties te ondernemen.
Apple services: Het eenvoudig en goedkoop beheren van je iOS apparaten

Naarmate Apple-apparaten populairder werden op scholen en in het bedrijfsleven, kwamen er vragen over hoe apparaten het best op grote schaal konden worden ingezet, hoe Apple ID’s moesten worden aangepakt en hoe apps werden gekocht. Apple wilde deze problemen oplossen en introduceerde verschillende programma’s en diensten om apparaatbeheer een stap verder te brengen. Hierdoor werd het eenvoudiger en goedkoper werd om apparaten in bulk te beheren.

De zes kernelementen van het MDM-framework

Het MDM-framework bestaat uit zes kernelementen gedurende de gehele levenscyclus van je Apple-apparaten. MDM is het ingebouwde managementraamwerk van Apple – beschikbaar voor macOS, iOS en tvOS en helpt met deze functies:

1. iOS-implementatie en -registratie.
  2. Configuratiemanagement.
  3. App management.
  4. iOS inventaris.
  5. iOS security.
  6. Empowerment van gebruikers.

Lees in de Whitepaper wat de best practices per kernelement zijn. Daarnaast beschrijft de whitepaper kort waarom steeds meer bedrijven hun Apple-infrastructuur naar de cloud migreren.

Download whitepaper

Redactie Emerce