0
2.1k
Channel: Financials

Best practices voor het maken van uitgavenanalyses met spend management technologie

De doelstelling van elke CFO of Financieel Directeur is dat de cijfers kloppen, de afdelingsbudgetten niet worden overschreden en dat de financiële prognoses grotendeels zijn behaald. Het is nog belangrijker om te achterhalen of je investeringen en uitgaven hebben bijgedragen aan de groei van het bedrijf. Het maken van uitgavenanalyses is hierbij van groot belang. Het maken van een uitgavenanalyse is tijdrovend en bewerkelijk. Hoe optimaliseer je dit proces? En wat is de rol van de financiële afdeling hierin? Het antwoord op deze vragen lees je in deze whitepaper.

De toegevoegde waarde van uitgavenanalyses voor je financiële beleid

De rol van de financiële afdeling is sterk veranderd. Tegenwoordig wordt van hen verwacht dat zij participeren in strategische overleggen en discussies. Het probleem is dat het merendeel van de financiële professionals wel beschikt over de benodigde operationele- maar niet de strategische kennis. Daar bovenop komt dat het maken van uitgavenanalyses vaak een taak is dit uitgevoerd moet worden naast de andere bedrijfskritische taken. Financiële automatisering kan de meeste voorbereidende werkzaamheden voor uitgavenanalyse overnemen. Het integreren van regelmatige, grondige uitgavenanalyses in de financiële functie is dus niet onmogelijk, maar kan ook vrij eenvoudig zijn. Dit eBook gaat in op:

  • De toegevoegde waarde van een uitgavenanalyse;
  • De voordelen van uitgavenanalyses voor je organisatie;
  • Hoe je deze uitgavenanalyse in drie stappen maakt;
  • De toegevoegde waarde van spend management technologie.
Het belang van uitgavenanalyses voor financiële verantwoording

Er zijn net zoveel redenen om een uitgavenanalyse uit te voeren als de dag lang is. Maar als je er echt op ingaat, gaan uitgavenanalyses over het meten, controleren en verbeteren van je financiële processen. Simpel gezegd, het doel van uitgavenanalyse is om gebieden te ontdekken waar je mogelijk geld verspilt, zodat je hierop in kunt spelen en waar nodig wijzigingen kunt doorvoeren. Uitgavenanalyses geven je een nauwkeurigere momentopname van je uitgaven. Gewapend met deze gegevens kun je nauwkeuriger budgetteren en prognoses maken. De verkregen inzichten kun je gebruik voor de financiële verantwoording richting je managementboard. Daarnaast helpt het je management om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Lees in de whitepaper hoe je in drie stappen een uitgavenanalyse maakt.

Het stroomlijnen van je financiële processen met spend management technologie

Uit de MHR Analytics poll blijkt dat 73 procent van de respondenten hun financiële data niet vertrouwd. Dit heeft een domino-effect op de frequentie en kwaliteit van de uitgavenanalyse. Het goede nieuws is dat er financiële tools zijn die je kunt gebruiken om je te helpen dit proces te vereenvoudigen, nauwkeurigere informatie te produceren en uiteindelijk de winstgevendheid van je bedrijf te verbeteren. Lees in de whitepaper hoe je met spend management technologie binnen zestig minuten een nauwkeurige uitgavenanalyse maakt. En lees daarnaast wat de belangrijkste functionaliteiten van een dergelijk systeem zijn.

Waarom spend management technologie een cruciaal onderdeel van je systeemlandschap is

Uit onderzoek van Soldo blijkt dat slechts 22 procent van de respondenten gebruik maakt van realtime financiële data. Dit is een gemiste kans, omdat het mogelijk maken van realtime gegevensverzameling en categorisering je goed inzicht geeft in de uitgaven binnen je bedrijf. Dit inzicht stelt je in staat om snel in te grijpen als een afdeling structureel hun budget overschrijdt of de variabele uitgaven uit de hand lopen. Ook integreert spend management technologie makkelijk met andere systemen zoals Netsuite, Tableau of Microsoft Dynamics.

Lees tot slot wat de visie van Carlo Gualandro (CEO van Soldo) is op het automatiseren van je financiële processen en het maken van uitgavenanalyses.

Log in of meld je gratis aan om deze whitepaper te downloaden

Carlo Gualandro