Download

Download
0
1.8k
Channel: B2B online

De ultieme gids voor het selecteren van een headless CMS

De keuze van je Content Management Systeem (CMS) is tegenwoordig van veel groter belang dan ooit tevoren. Een traditioneel CMS werkte in het verleden goed omdat het alleen gegevens hoefde te beheren en deze op één platform hoefde te presenteren: een browser op internet. Destijds ging efficiëntie boven flexibiliteit. De wereld is echter drastisch veranderd en het publiceren van alleen content op een website is niet langer voldoende.

Waarom je als moderne organisatie niet zonder een headless CMS kan

Een CMS bevindt zich in een complex landschap van mobiel, tablets, smartwatches, digitale assistenten, AR / VR en het Internet of Things (IoT). Ook zorgt de stijgende vraag naar dynamische en hyper gepersonaliseerde digitale ervaringen ervoor dat marketeers en developers moeten kunnen beschikken over een CMS die hierin voorziet. Daarnaast moet dit systeem over voldoende flexibiliteit beschikken om in te kunnen spelen op (digitale) innovaties en om een veeleisend publiek tevreden te stellen. Dit is waar een “headless CMS” om de hoek komt kijken.

Antwoord op de belangrijkste vragen over selecteren van een headless CMS

Dit eBook helpt je bij het selecteren van de juiste contentmanagementoplossing (CMS) voor je organisatie. Je krijgt antwoord op de belangrijkste vragen. Wat is een headless CMS? Wat is een decoupled CMS? Wat zijn de verschillen tussen een traditioneel, headless en decoupled CMS? En hoe ziet een headless architectuur eruit? Lees ook waarom een headless CMS niet alleen een oplossing is voor developers.

De verschillen tussen een traditioneel, headless en decoupled CMS

Steeds meer organisaties kiezen voor een headless CMS. Er zijn echter een groot aantal organisaties die zich afvragen: “Heb ik een headless CMS nodig?” Het eBook beschrijft de belangrijkste architectonische verschillen tussen de verschillende typen CMS, de voor- en nadelen van elk en wordt beschreven voor welke bedrijfsscenario’s een headless CMS geschikt is.

Een headless CMS is meer dan een oplossing voor alleen developers

Een headless CMS staat bekend als een ontwikkelaarvriendelijk API-first CMS. Met een dergelijke oplossing krijgen developers de beschikking over alle tools, SDK’s en frameworks die nodig zijn om in te spelen op de continu veranderd consumentengedrag. Het levert echter ook resultaten op bij het aanpakken van de pijnpunten van de contentmanager en zakelijke gebruikers.

Redactie