Deel dit artikel
-

1 miljoen Nederlanders boekten deze zomer via Airbnb

Zeker 1 miljoen Nederlanders verbleven afgelopen zomer op adressen van Airbnb. Dat blijkt uit cijfers die kamerplatform zelf naar buiten heeft gebracht.

Vorig jaar boekten 850.000 Nederlanders een kamer of appartement in de periode van juni tot en met augustus.

Frankrijk bleek de populairste bestemming, daarna volgen Nederland zelf en Spanje. Ook boekten Nederlanders kamers in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, de Verenigde Staten, België en Kroatië.

In 2017 sliepen Nederlanders gemiddeld vier nachten bij Airbnb’s, in 2018 is dat ongeveer gelijk gebleven. Gemiddeld wordt 103 euro per nacht uitgegeven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dan

Het is diep triest wat er met de service van AirBnb gebeurd is. Er staan zoveel slechte huiseigenaren op die of last-minute cancellen of in een concflict liggen waar jij de dupe van wordt. AirBnb wordt steeds lakser. Hun reactie is ‘je moet het zelf maar zien op te lossen’. Voorheen hielpen ze je nog om een nieuwe accommodatie te vinden.
In plaats van de service te boosten creëren ze een nieuwe variant, genaamd AirBnb Plus. Waar je nóg meer betaald, want die hebben ze zelf gecontroleerd.

Je kan tegenwoordig zelf niets niet meer van een Superhost uitgaan, want ook dit levert regelmatig problemen op.

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven en staan de meeste appartementen ook elders online, tegen een scherper tarief met betere service.

Sinds 2013, vanaf begin af aan heb ik AirBnb al vele malen gebruikt en het platform zien groeien, met daarbij de nodige veranderingen. In mijn optiek worden ze er niet beter op, wel ga je daarentegen meer betalen voor de ‘service’. Ontzettend jammer om te zien omdat het concept geniaal is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond