Deel dit artikel
-

12 miljoen euro voor zorginnovaties

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeren 12 miljoen euro in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen.

Beide ministeries nemen dit bedrag op in de zogenoemde SEED Capital-regeling, waartoe de fondsen Health Innovation Fonds III, Healthy Capital I en Holland Venture Zorg Innovaties II behoren.

Via de SEED Capital-regeling kunnen investeringsfondsen geld steken in bedrijven met slimme zorgideeën. Een eerder voorbeeld is FABpulou, dat een apparaat heeft ontwikkeld waarmee bij pijn op de borst in een vroeg stadium de kans op een hartinfarct kan worden bevestigd of uitgesloten.

De bekendmaking valt samen met Nationale eHealthweek. Tot en met vrijdag worden 200 activiteiten georganiseerd door het hele land. Ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, aanbieders van zorgtoepassingen en patiëntenverenigingen laten zien wat er met digitale zorg en ondersteuning mogelijk is. Dat varieert van nieuwe gezondheidsapps tot robots voor zieke kinderen.

De ministers en staatssecretaris van het ministerie van VWS bezoeken komende week een aantal locaties om zelf te ervaren wat er allemaal mogelijk is met digitale zorgtoepassingen, onder meer het Juliana Kinderziekenhui, de Isala Kliniek Zwolle en GGZ Eindhoven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond