Deel dit artikel
-

20 miljoen groeigeld voor Home24, CEO stapt op

De zittende investeerders in Home24 steken nog eens 20 miljoen euro in de online concurrent voor IKEA. Dat doen ze niet zonder slag of stoot, CEO Domenico Cipolla krijgt de zak.

Het vertrek van Cipolla laat geen gat achter, want Marc Appelhoff en Christoph Cordes nemen het roer direct van de vertrokken directeur over. Zij waren tot Home24 hun bedrijf Fashion For Home kocht daar de eindverantwoordelijken. Cipolla vulde tijdelijk de positie van de onlangs vertrokken directeur Constantin Eis op.

De bestuurlijke wissel en miljoeneninvestering zijn een teken. Rocket Internet, Kinnevik en Holtzbrinck Ventures zijn nog een keer bereid de portemonnee goed te trekken om het bedrijf vlot te trekken.

Ondanks de omzet over 2015 van circa 250 miljoen euro en een miljoen actieve klanten zijn aandeelhouders kennelijk niet tevreden met de belangrijkste KPI’s.

Ze willen meer terugkerende klanten. Aan de ene kant omdat dat op zich een gezond teken is voor ieder bedrijf en aan de andere kant omdat de acquisitiekosten omlaag moeten. Die drukken het resultaat. Duitse media melden bovendien dat Home24 geen goede NPS-score heeft en dat er bovengemiddeld veel op sociale media wordt geklaagd over de klantenservice van de online meubelwinkel.

Home24 is een onderneming uit de stal van Rocket Internet. Het begon in Duitsland en is inmiddels in zes Europese landen actief, waaronder in Nederland. Investeerders staken afgelopen jaren voor 120 miljoen euro aan venture capital in de onderneming. Vorig jaar was er, net als voor een paar andere Rocket-bedrijven, sprake van een beursgang. Geen daarvan vond doorgang.

Foto: Kevin Demers (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Pieter

Heb er tijdens mijn studie enkele maanden stage mogen lopen. Qua online marketing top notch, maar logistiek een drama. Hebben ze blijkbaar nog steeds niet onder de knie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond