Deel dit artikel
-

Zuckerberg: ‘China ontwikkelt zijn eigen cryptomunt’

China werkt aan eigen cryptomunt en zou de VS weleens op dit gebied kunnen passeren. Dat gaat Mark Zuckerberg later vandaag vertellen voor het House Financial Services Committee van het Amerikaanse Congres. Het comité wil van de Facebook topman details horen over de cryptomunt Libra. Zuckerberg kan zeer kritische vragen verwachten.

Als de VS niet innoveren, verliezen ze hun voorsprong op financieel gebied, waarschuwt Zuckerberg tijdens het verhoor dat als titel heeft Een onderzoek naar Facebook en diens impact op de financiële dienstverlening- en huisvestingsector.

Sinds de introductie eerder dit jaar ligt de cryptomunt van Facebook onder vuur. In diverse landen gaan stemmen op om de cryptomunt te verbieden. Zo stelde Frankrijk onlangs dat het de introductie van de munt in Europa zal tegenhouden. Het samenwerkingsverband van 28 bedrijven dat de munt wil introduceren brokkelt uiteen. Zeven deelnemers, waaronder PayPal, Visa en MasterCard, hebben zich teruggetrokken.

Een meevaller voor Zuckerberg en de organisatie die ervoor is opgetuigd is dat financiële toezichthouders niet van plan zijn om de cryptomunt van Facebook of andere vergelijkbare munten te verbieden, zo verklaarde ECB-directeur Benoît Coeuré vorige week.

Zuckerberg erkent dat Facebook niet het ideale platform is voor de Libra. ‘Er zullen mensen zijn die liever hadden gezien dat iemand anders de munt had ontwikkeld’.

Zuckerberg is bereid om de introductie van de Libra, voorzien voor halverwege 2020, uit te stellen om te voldoen aan regelgeving.

Hij benadrukt dat de Libra niet moet concurreren met andere munten. Het moet alleen makkelijker worden om geld over te maken, met name in opkomende landen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond