Deel dit artikel
-

Aangetrokken investeringsgeld start-ups bij CIC is ruim 600 miljoen

Het totaal aangetrokken investeringsgeld de afgelopen jaren door start-ups bij Cambridge Innovation Center in Rotterdam is ruim 600 miljoen. Dit werd vooral gefinancierd door venture capital, zo blijkt uit een terugblik van het center op de afgelopen vijf jaar.

Er werden 1828 full-time banen gecreëerd door de deelnemende bedrijven. Het aantal bedrijven die een of meerdere kantoren over de grens hebben bedraagt twintig procent. De sectoren It/tech/software, business consulting en service providers zijn het beste vertegenwoordigd.

Ruim vijf jaar geleden streek het Cambridge Innovation Center neer in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Zowel Rotterdam Partners, het promotiebureau dat Rotterdam wereldwijd op de kaart wil zetten, als de gemeente Rotterdam zagen graag dat CIC een vestiging in Rotterdam zou openen. Het ondernemersklimaat in diverse wereldsteden werd positief beïnvloed door de komst van CIC in steden als Boston en Miami.

CIC koos voor Rotterdam als eerste internationale vestiging – buiten de VS – vanwege de potentie van het ecosysteem, de centrale ligging in Europa en de wens van de stad om het ondernemersklimaat te versterken.

De afgelopen vijf jaar bood CIC Rotterdam plek aan gemiddeld zo’n 250 bedrijven en organisaties. Ongeveer de helft van de bedrijven is een start-up of scale-up, en het aandeel midden-en kleinbedrijf beslaat gemiddeld zo’n 18 procent, het aandeel corporate bedrijven is 5 procent en er lopen gemiddeld zo’n 25 investeerders rond. Het resterende deel wordt bezet door non-profit organisaties en freelancers.

Met de opening van de laatste kantoorruimte CIC DELTA komt er een einde aan jaren van uitbreidingen van flexibele en hybride kantoren in het Groot Handelsgebouw. Inmiddels beslaat het totale aantal vierkante kantoormeters ruim 10.500m2.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond