Deel dit artikel
-

3D-printplatform Shapeways haalt 30 miljoen dollar op

Shapeways, naar eigen zeggen ’s werelds grootste marktplaats voor 3D-printen, heeft een nieuwe financieringsronde aangekondigd door onder meer de in Nederland gevestigde investeerder INKEF Capital.

Hewlett Packard Ventures en Presidio Ventures, de investeringsarm van het in Tokio gebaseerde Sumitomo Corporation, doen ook mee, evenals de huidige investeerders, Andreesen Horowitz, Union Square Ventures, Index Ventures en Lux Capital. Robert Jan Galema van INKEF Capital neemt zitting in het bestuur van Shapeways.

Volgens Galema is de 3D-printindustrie op een punt aangekomen waarbij de gebruikersgroep niet alleen meer bestaat uit een innoverende groep ontwerpers. ‘De gevolgen op de lange termijn van doorbraken in een industrie worden vaak onderschat en niemand weet eigenlijk hoe snel dingen zullen gaan.’

Shapeways zal het kapitaal gebruiken voor een reeks van activiteiten, zoals nieuwe functionaliteiten en de versterking van de productieomgeving en toeleveringsketen. Zo is vorig jaar een samenwerking met HP aangekondigd om nieuwe 3D-printers te testen die sneller betere producten zullen produceren.

Sinds Shapeways is gestart in 2008, heeft de online dienst meer dan 2,5 miljoen producten geprint en elke maand worden er 150.000 nieuwe ontwerpen ingediend bij de website. Het platform telt inmiddels 620.000 leden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond