Deel dit artikel
-

400.000 deelnemers aan MOOCs van TU Delft

Anderhalf jaar na de start van de eerste Massive Open Online Course (MOOC) van de TU Delft, hebben al 400.000 mensen wereldwijd deelgenomen of zich aangemeld voor een cursus die binnenkort start. Inmiddels biedt de TU Delft dertien MOOCs aan. Een aantal ervan is al voor de tweede keer aangeboden.

MOOC’s zijn online cursussen; iedereen met toegang tot internet kan zich aanmelden. De TU Delft geeft vooraf aan welke voorkennis nodig is om het vak goed te kunnen volgen, maar ook zonder die voorkennis mag men zich aanmelden.

Gemiddeld gaat de helft serieus aan de slag en haalt zo’n vier procent van de deelnemers aan het eind een certificaat. Dat geldt zowel voor de TU Delft als voor MOOC’s in het algemeen.

Bij de TU Delft hebben tot nu toe zo’n 12.000 mensen een cursus succesvol afgerond en daarvoor een certificaat ontvangen. Het aantal MOOC-deelnemers dat een cursus succesvol afrondt is wel een veelvoud van het aantal studenten dat jaarlijks ‘on campus’ het vak afrondt. Bijvoorbeeld: de eerste MOOC was Solar Energy, met 57.120 deelnemers, 2912 van hen behaalden een Certificate of Completion. Jaarlijks doen ongeveer vijftig studenten het vak ‘on campus’.

Naast de MOOCs biedt de TU Delft een cursus aan voor profesionals: Economics of Cyber Security. Die cursus richt zich op mensen die werkzaam zijn op het gebied van cybersecurity en zich naast hun baan willen bijscholen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ali Badai

Ik heb inmiddels 3 cursussen MOOC afgerond en dat is binnen 4 maanden (vanaf november 2015). Ik heb al drie de cursussen met succes afgerond en met het behalen van certificaat> Een enorm waardevolle dienst van TU Delft. Ik wil iedereen daar bedanken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond