Deel dit artikel
-

500.000 gebruikers voor Blendle

Een kwart van de Nederlanders is bekend met Blendle. Momenteel heeft de dienst ongeveer een half miljoen gebruikers. De helft gebruikt de krantenkiosk minimaal een keer per week, zo blijkt uit marktonderzoek van Multiscope onder 7.400 Nederlanders.  

Blendle is vooral populair bij mannen; 58 procent van de gebruikers is een man. De meeste gebruikers zijn 35 tot 54 jaar (41 procent) en daarnaast zijn er ook relatief veel 18 tot 34 jarigen (36 procent). 75 procent is hoogopgeleid.

De gebruikers zijn zeer geïnteresseerd in politiek, gadgets en technologie. En hebben relatief weinig interesse voor natuur en milieu.

De huidige gebruikers zijn enthousiast; 83 procent van hen gaat de dienst evenveel of zelfs vaker gebruiken. Daarnaast heeft één op de drie consumenten die Blendle wel kennen, maar nog niet gebruiken, interesse erin. Belangrijk voor Blendle is het vergroten van de naamsbekendheid en het aanspreken van een nieuwe doelgroep.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Hoeveel betalen er? Ik vind bedrijfsmodel Blendl vooral irritant. Ik heb ook een account, er komt wel eens een link op facebook voorbij van een artikel, en zonder account zie je dan niks. Maar ik kijk dus enkel doorgeserveerde gratis content.
Ik ga pas echt Blendelen als het accountloos wordt, gewoon micropayment in iDeal/PayPal, en als de site normaal gaat doen richting oude browsers en mensen die niet te veel Javascript willen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond