Deel dit artikel
-

Blendle start in Duitsland

Online artikelkiosk Blendle lanceert 14 september in Duitsland, dat hebben de oprichters vandaag bekend gemaakt op SPIEGEL Online. Twee weken geleden hebben is de Duitse versie van Blendle opengezet voor de eerste testgebruikers.

Het wordt een uitdaging. Duitsers zijn vrij conservatief in het gebruiken van nieuwe diensten, en houden erg van hun papieren kranten en tijdschriften. Online loopt het allemaal wat achter met Nederland. Daarom kan Blendle volgens de oprichters extra veel impact maken: Duitsers kunnen straks voor het eerst ook losse artikelen lezen zonder abonnement via Blendle.

Alle grote uitgevers zijn aan boord: van Süddeutsche Zeitung tot DER SPIEGEL, van Die Welt tot DIE ZEIT en Bild am Sonntag tot Frankfurter Allgemeine Zeitung. Veel artikelen zijn op dit moment online niet te lezen zonder abonnement.

“Voor Duitsers die die kranten duur vinden, bestaat er nu een alternatief”, zegt mede oprichter Marten Blankesteijn tegen Emerce. “Kranten gaat Blendle zelf ook actief promoten.”

Het Duitse team van zes personen werkt vanuit Utrecht. In Berlijn werken twee mensen.

Ook in Nederland groeit Blendle nog steeds hard. Meer dan 400.000 gebruikers registreerden zich voor de dienst. De meerderheid van die mensen is onder de 35 jaar oud, een lastig te bereiken groep voor kranten en tijdschriften.

Blendle maakte eerder bekend in Amerika te gaan werken met The New York Times, Wall Street Journal en Washington Post. Blankesteijn: “De Engelstalige markt moet onze volgende stap worden, hoewel we in meerdere landen hengels aan het uitzetten zijn. Voorwaarde is dat het merendeel van de uitgevers meedoet.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond