Deel dit artikel
-

Ook bezorgen gaat sociaal

Bezorgen kan ook sociaal. Dat is in elk geval de overtuiging van het Amerikaanse Packagepeer, dat zich vorige week presenteerde op The Next Web in Amsterdam. De startup bouwt een netwerk van pakketontvangers die tegen een kleine vergoeding een bestelling willen aannemen.

De Europese manager Richard Lynn spreekt van een ‘groot probleem’ als het gaat om het bezorgen van pakketjes. Ondanks iets meer flexibiliteit komen bezorgers nog te vaak voor een dichte deur te staan. Uitwijken naar afhaaladressen kan, maar die liggen vaak weer te ver weg van het huisadres, vooral in echt grote steden als Londen of Parijs. Bezorgen in de avonduren, of op specifieke tijden, betekent meestal extra betalen.

Via de website van Packagepeer kunnen consumenten binnenkort contact zoeken met mensen die vaak thuis zijn, zoals studenten of huismoeders. Zij kunnen dan onderling een vergoeding afspreken. “Vroeger zou je dat misschien niet aangedurfd hebben, maar mensen vertrouwen volstrekt vreemde huurders bij Airbnb”, zegt Lynn.

Het voordeel van deze opzet is dat Packagepeer niet met webwinkels hoeft te onderhandelen over een vermelding als bezorgoptie bij de online kassa. Gebruikers spreken onderling een vergoeding af en geven alleen het alternatieve adres door. Packagepeer rekent over het bedrag een bescheiden commissie.

Het bedrijf, met kantoren in San Francisco en Madrid, moet nog uit de startblokken komen. Zelfs de site is nog niet live.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Het gaat niet social maar asocial. Social is gewoon voor nop met een goede buur.

Erwin Boogert

1-0 voor jou Bert

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond