Deel dit artikel
-

Weer smartphones ontgrendeld met kopie vingerafdruk

Opnieuw zijn onderzoekers er in geslaagd om smartphones te ontgrendelen door een kopie van een vingerafdruk te gebruiken. Dit keer met behulp van een reguliere printer en fotopapier.

Voor hun proef gebruikten de onderzoekers van Michigan State University een Brother printer van 400 dollar en geleidend zilverinkt en fotopapier van de Japanse fabrikant AgIC. Een scan van 300 dpi is voldoende (pdf).

Op deze wijze werden een Samsung Galaxy S6, Huawei Honor 7, iPhone 5s en Meizu MX4 Pro getest. Bij de iPhones en Meizu smartphones werkte de truc overigens niet.

De Duitse Chaos Computer Club toonde eind 2014 aan dat het vingerafdrukken kon reproduceren van foto’s waarop slechts vingers of duimen zijn te zien. De truc werkte met een standaard fotocamera in combinatie met commercieel verkrijgbare software genaamd VeriFinger. Het moet dan wel gaan om een foto die van dichtbij is genomen. Ook wanneer maar een deel van een duim is te zien kan de volledige vingerafdruk worden gereproduceerd door meerdere foto’s te combineren.

In 2013 toonden dezelfde hackers aan dat de biometrische bescherming van de iPhone 5S kon worden gekraakt. En dat ook nog op basis van een kopie van een vingerafdruk op een vel paper of glasplaat. Hoewel aardig wat stappen zijn vereist om de Touch ID-bescherming te passeren, is de procedure tamelijk simpel.

Mogelijk wordt de vingerafdruktechnologie in de toekomst slimmer. Een bedrijf genaamd Goodix levert een sensor die detecteert of er onderhuids bloed aanwezig is.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Arie vd Giesen

Gelukkig heeft Android 6 een extra beveiliging; ontgrendelen kan met vingerafdruk, alleen bij koude start (booten) moet je ook je beveiligingscode invoeren. Dan kom je niet lang verder met alleen een kopy vingerafdruk.
Neemt niet weg, dat dit beveiligingslek nooit had gemogen…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond