Deel dit artikel
-

Fietskoeriers.nl gestart met same day delivery

Fietskoeriers.nl, een collectief van fietskoerierbedrijven uit 27 steden in Nederland, lanceert vandaag een landelijk dekkend netwerk voor same day delivery. Men had het initiatief al in januari aangekondigd.

Het collectief bezorgt alle pakketten op de fiets. Het inzamelen gebeurt s middags, waardoor men de pakketten dezelfde avond al kan bezorgen. Overal in Nederland, voegt de organisatie er aan toe.

Het initiatief komt oorspronkelijk van Cycloon uit Zwolle, De Fietskoerier Utrecht, Fietsexpress in Den Haag en Velocity in Nijmegen. Het is meer dan een samenwerkingsverband. De koeriers maken voor de facturatie bijvoorbeeld ook gebruik van hetzelfde softwareplatform.

Het collectief wijst op de logistieke bottleneck die de same day delivery belofte met zich mee brengt. Fietskoeriers.nl lost de congestie op door in de stad de fiets te gebruiken en te werken met hubs die gunstig gesitueerd zijn aan de rand van de stad: Pakketbusjes kunnen daar snel pakketten afleveren en ophalen. De fietskoerier zorgt voor een snelle fietsverbinding tussen de hub en de rest van de stad.

Deel dit bericht

1 Reactie

RouteXL

Een mooi initiatief en een knap stukje logistiek. Red Je Pakketje biedt al same-day,de fietskoerier voor de first – en last mile is een mooie aanvulling. En ja, waarom het wiel opnieuw uitvinden als je met slimme samenwerking hetzelfde kunt bereiken? Dit lijkt op korte termijn een stuk kansrijker dan drones of robots. Proficiat en veel succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond