Deel dit artikel
-

Hulu start ‘Netflix voor livetelevisie’, ook YouTube heeft plannen

Netflix-rivaal Hulu gaat doen wat Apple tot dusverre niet is gelukt: een streamingdienst opzetten voor live televisie als alternatief voor de kabel. De plannen zijn door CEO Mike Hopkins bevestigd tegenover The Wall Street Journal. Bloomberg meldt dat ook YouTube een kanaal wil beginnen voor traditionele tv-zenders, onder de noemer Unplugged.

De dienst lijkt in zekere zin op het Nederlandse Play van KPN: via het internet kunnen alle reguliere zenders worden bekeken via een app op smartphones, tablets en slimme televisies. Een kabelabonnement is dan niet meer nodig. Dat kan een groot verschil uitmaken in een land waar kabeltelevisie behoorlijk prijzig is.

Apple had eind vorig jaar een dergelijke dienst willen lanceren voor de vierde generatie Apple TV, maar kreeg de contracten niet rond. Naar verluidt wilden de grote Amerikaanse netwerken niet meewerken.

Hulu is weliswaar een relatief kleine speler op de Amerikaanse markt, met 12 miljoen abonnees in de VS, maar is netwerk is eigendom van NBCUniversal, FOX en Disney–ABC Television Group, de eigenaren van de grootste Amerikaanse stations. Weliswaar moet ook Hulu onderhandelen met zijn aandeelhouders, maar de lijnen zijn korter, en de stations hebben zo meer controle over prijs en aanbod.

ABC, ESPN, Disney, Fox, Fox News, FX en Fox Sport zouden hebben toegezegd, NBCUniversal nog niet.

CEO Mike Hopkins wil geen verdere toelichting geven. Naar verluidt wordt de zender begin 2017 gelanceerd.

Volgens Bloomberg onderhandelt YouTube met CBS, NBC, Fox en Viacom. Geen van deze partijen zouden al hebben toegezegd. De voorbereidingen zouden al in 2012 zijn begonnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond