Deel dit artikel
-

SAP na IBM volgende zakelijke partner van Apple

Apple en het Duitse SAP hebben zojuist een samenwerking aangekondigd die moet resulteren in iOS apps die gebruik maken van het platform SAP HANA. Na IBM wordt SAP daarmee de volgende zakelijke partner van Apple.

SAP HANA is een database die geheel in het werkgeheugen draait, waardoor er geen gegevens van en naar harde schijven hoeven te worden getransporteerd. Dat heeft grote voordelen, met name voor de verwerking van Big Data.

De twee bedrijven werken aan een nieuw SAP HANA Cloud Platform SDK, waarmee ondernemingen eenvoudig zelf iOS-apps voor iPhone en iPad kunnen ontwikkelen op basis van SAP HANA Cloud Platform, SAPs open platform als een service. Deze apps maken volgens beide partners optimaal gebruik van iPhone- en iPad-functies als Touch ID, locatievoorzieningen en berichtgeving.

Een onderhoudsmedewerker kan met de apps bijvoorbeeld ter plaatse onderdelen bestellen of reparaties inplannen, terwijl een arts recente patiëntgegevens kan delen met andere medische professionals.

Als onderdeel van de overeenkomst zal ook SAP zelf iOS-apps voor ‘cruciale bedrijfsvoering’ ontwikkelen. Deze apps worden gebouwd met Swift, Apples eigen programmeertaal, en aangevuld met de vertrouwde gebruikerservaring van SAP Fiori.

Apple en SAP hebben eerder samengewerkt, maar alleen voor fondsenwerving via iTunes.

In 2014 kondigden IBM en Apple een soortgelijke samenwerking aan, onder de noemer MobileFirst for iOS. Sindsdien zijn vele tientallen apps ontwikkeld voor luchtvaartmaatschappijen, retailers en banken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond