Deel dit artikel
-

’80 miljoen mensen hebben toegang tot cryptobetalingen Lightning’

Een kleine 80 miljoen mensen hebben inmiddels toegang tot het Lightning Network, de betaallaag die bovenop Bitcoin is gebouwd. Volgens Arcane Research is het aantal mensen dat toegang heeft met een factor 800 gestegen, hoewel aantal transacties slechts met een factor vijf is toegenomen.

Hoewel er ook vandaag de dag met Bitcoin kan worden betaald, gebeurt dat nauwelijks. Transacties zijn traag en duur. Ook ontstaan er opstoppingen als iedereen tegelijk wil betalen.

Het Bitcoin Lightning Network (LN) moet in dit opzicht soelaas bieden. Het is extra secundaire laag op het netwerk van Bitcoin.

Betalingen vinden nagenoeg onmiddellijk plaats en de kosten zijn extreem laag of zelfs afwezig. Dat komt omdat niet alle transacties (meteen) op de blockchain komen te staan.

Gebruikers moeten voor de betalingen een zogenoemde custodial of een non-custodial wallet aanschaffen. Bij een custodial wallet worden de crypto’s bij een externe partij gestald. Bij een non-custodial wallet is de gebruiker de baas over zijn munten.

In beide gevallen wordt het Multiple Signature (MultiSig) principe toegepast. Daarbij zijn meerdere mensen nodig om een transactie te ondertekenen of te verzenden. Uiteindelijk worden de transacties wel op de blockchain vastgelegd.

Volgens het onlangs verschenen rapport The State of Lightning: Bitcoin As A Payment Network is de groei vooral gerealiseerd dankzij het gebruik van de Cash App van Block, een soort PayPal of Tikkie.

Ook Twitter heeft eraan bijgedragen omdat je via het platform met Lightning bitcoinfooien kunt versturen.

Het Zuid-Amerikaanse land El Salvador gebruikt het netwerk voor betalingen. Beleggersapp Robinhood heeft het netwerk eveneens omarmd, evenals wisselkantoor Kraken.

Toch is het aantal transacties nog beperkt. 48 procent betreft privébetalingen, 32 procent stortingen en opnames en 19 procent verkoopbetalingen en cadeaubonnen.

Arcane merkt op dat om Bitcoin echt te laten slagen, het zowel liquiditeit als volume moet bereiken. Arcane trekt een parallel tussen e-mail en geld. E-mail veroorzaakte een revolutie in een communicatienetwerk via internet nadat er voldoende gebruikers waren.

Deel dit bericht

1 Reactie

peter

“Arcane merkt op dat om Bitcoin echt te laten slagen..” hoezo “echt”? volgens mij is bitcoin al aardig geslaagd en is het einde ervan niet in zicht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond