Deel dit artikel
-

Aanhoudingen voor creditcard-phising

Door een extra ICS creditcard aan te vragen op naam van nietsvermoedende slachtoffers en deze te laten bezorgen bij een leegstaande woning, konden internetcriminelen duizenden euro’s buit maken. Dat meldt de politie Midden Nederland.

De drie verdachten – mannen van 22, 28 en 20 jaar uit Amsterdam – werden al in januari aangehouden voor medeplichtigheid aan creditcard-phising. Naar schatting maakten zij ruim 50.000 euro buit.

Klanten van ICS werden benaderd via een phisingmail. Als een klant op een linkje in de mail klikte, werd hij of zij omgeleid naar een vals ICS website. Zo konden de internetcriminelen klantgegevens achterhalen. Vervolgens vroegen de daders op een échte ICS website een extra creditcard aan met de gegevens van de slachtoffers. De daders lieten de extra aangevraagde creditcard bezorgen in de brievenbus van een leegstaande woning. De daders visten de brievenbus leeg en gebruikten de creditcards van de slachtoffers voor het pinnen van hoge bedragen en het bestellen van dure goederen.

Eén verdachte is in vrijheid gesteld, de andere verblijven op dit moment in het huis van bewaring. Het onderzoek gaat verder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond