Deel dit artikel
-

Aankoop van boeken met spaarpunten bij bol toegestaan

De aankoop van boeken met spaarpunten of cadeaukaarten door bol.com is toegestaan. Dat heeft het Commissariaat voor de Media onderzocht. Bol.com wilde zelf weten of de verkoop mocht op grond van de Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp).

Het Commissariaat stelt in haar oordeel dat Bol.com haar klanten boeken kan laten betalen met een cadeaukaart, ook als de cadeaukaart is betaald met Air Miles. Het systeem van de Wvbp en het Besluit vaste boekenprijs maken het echter niet mogelijk om boeken rechtstreeks met Air Miles te laten betalen.

Wat een rol speelt bij het besluit is dat bol.com boeken voor de vaste boekenprijs aanbiedt en deze dus ook bij eindafnemers in rekening brengt. De rechter heeft verder in 2012 al eens aangegeven dat het in bepaalde gevallen is toegestaan spaarpunten in te wisselen voor een cadeaukaart waar vervolgens boeken mee worden gekocht.

De Wet op de vaste boekenprijs heeft als doel om de brede beschikbaarheid van een divers boekenaanbod te realiseren. Om die reden schrijft de wet voor dat uitgevers een vaste prijs vaststellen die door alle boekverkopers moet worden toegepast.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond