Deel dit artikel
-

Aantal tv-aansluitingen daalt, omzet stijgt

Het aantal aansluitingen op de Nederlandse televisiemarkt is in het tweede kwartaal van 2018 met 0,2 procent gedaald naar 7,45 miljoen. Dit blijkt uit het recente kwartaalrapport van Telecompaper over de Nederlandse televisiemarkt.

De daling zit hem vooral in het aantal traditionele tv-lijnen (kabel, satelliet en Digitenne), terwijl IPTV via DSL en glasvezel een groei noteerde.

Ondanks een daling van 0,4 procent in het eerste kwartaal is kabel is nog steeds de grootste televisietechnologie met 55,9 procent van de aansluitingen. DSL (koper) volgt met 21 procent aandeel, na 0,6 procent groei in aansluitingen, en glasvezel is nummer drie met 15,8 procent. Zowel satelliet als Digitenne (KPN) hebben een marktaandeel van minder dan vijf procent in het tweede kwartaal, waarbij satelliet iets groter is dan Digitenne.

De omzet uit tv-diensten groeide met 1 miljoen euro naar 464 miljoen. Voor heel 2018 verwacht Telecompaper dat de omzet met 0,7 procent gaat groeien naar 1,85 miljard, waarbij de aangekondigde prijsverhogingen van KPN, XS4ALL, Telfort, en Ziggo voor een groeispurt zullen zorgen in de tweede helft van het jaar.

Vanaf 2020 gaat de omzet wel weer dalen, zo is de verwachting voor de langere termijn. Uiteindelijk komt de verwachte gemiddelde daling uit op 0,4 procent in de jaren tot en met 2022.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond