Deel dit artikel
-

ABN komt met blockchainalternatief voor derdengeldenrekening

ABN lanceert een blockchain alternatief voor de derdengeldenrekening. Klanten krijgen via de blockchain een bankrekening bij ABN AMRO Clearing Bank (AACB). Dat is stukken goedkoper dan de huidige oplossingen, zegt de bank.

Brokers, beurzen, pensioenfondsen, notarissen en product-serviceproviders hebben geld van klanten in beheer om daar mee te beleggen of betalingen mee te doen. Aangezien deze organisaties geen bank zijn, kunnen zij dit geld alleen beheren op de derdengeldrekening.

Online MKB-handelsbeurs Nxchange is de eerste klant die bankrekeningen via blockchain gaat aanhouden bij de Clearing Bank van ABN Amro.

Nxchange is een zogeheten next generation aandelenbeurs, die door bedrijven en financiële instellingen als whitelabel beurs wordt ingezet voor het uitgeven en verhandelen van aandelen en obligaties. Volgens Marleen Evertsz, CEO Nxchange, ‘versimpelen we de wijze waarop investeerders kunnen beleggen in bedrijven en andere uitgevende instellingen. De blockchaintechnologie zelf biedt naar de toekomst toe ook mogelijkheden voor het faciliteren van transacties in meerdere asset categorieën in gedistribueerde netwerken.’

Banken lijken massaal de blockchain te omarmen. Wiebe Draijer, voorzitter van de Groepsdirectie van de Rabobank, stond vanochtend bij de presentatie van de jaarcijfers ook stil bij de blockchain. In juni trad Rabo als enige Nederlandse bank toe tot het Digital Trade Chain consortium van zeven grote Europese banken, dat gezamenlijk een blockchainplatform voor ondernemers bouwt.

Deel dit bericht

4 Reacties

Edwin - Trusted Ventures

Ah eindelijk, smart blockchain!

Erwin Boogert

Zomaar uit interesse: is er ook een dumb blockchain?

Random - random

@Erwin,

Zet gewoon lekker overal “smart” voor tegenwoordig. Klinkt het modern en vooral goed.

Kees - NI

Hoewel ik erg enthousiast ben over innovatie in de sector blijf ik met meer vragen dan antwoorden zitten na het lezen van dit artikel. #hoedan ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond