Deel dit artikel
-

ING wil meer doen met blockchain

ING wil zich de komende tijd vooral bezighouden met blockchaintechnologie. Dat zegt CEO Ralph Hamers in een toelichting op de jaarcijfers.

Door innovaties verandert het bankieren razendsnel. Blockchain kan een grondige verschuiving teweegbrengen in de financiële dienstverlening, zegt Hamers (pdf). ‘We bouwen de bank van de toekomst en blockchain heeft daarbij een grote prioriteit. Ons team behaalde recent een aantal belangrijke resultaten. Zo is er een blockchaincode ontwikkeld voor het waarborgen van privacy die bijna 10 keer efficiënter is en zijn er met behulp van blockchain digitale platforms ontwikkeld voor handelstransacties in landbouwgoederen en energie, dit laatste in samenwerking met andere partners. Deze mijlpalen staan symbool voor de samenwerking die inherent is aan het succes van blockchain.’

Ondanks een toename van klanten sloot de bank een minder sterk kwartaal af als gevolg van fiscale hervormingen in de Verenigde Staten. De jaarwinst kwam uit op een kleine 5 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond