Deel dit artikel
-

Achmea sluit zich aan bij blockchain initiatief B3i

Verzekeraar Achmea is toegetreden tot het Blockchain Insurance Industry Initiative, genaamd B3i. Verzekeraars wereldwijd werken mee aan het initiatief.

Het B3i initiatief verkent de mogelijkheid om met blockchain op verschillende plaatsen gelijktijdig transacties of aanspraken vast te leggen. De verwachting is dat zo de efficiëntie en veiligheid van de uitwisseling van gegevens tussen herverzekeraars en verzekeringsmaatschappijen kan worden verhoogd. De deelnemende leden zullen eerst een proefproject uitvoeren, gericht op de afhandeling van onderlinge herverzekeringscontracten.

Als de uitkomsten van het proefproject succesvol blijken, kan blockchaintechnologie volgens Achmea een ‘waardevol instrument’ zijn. Het stroomlijnen van de communicatie en transacties zorgt voor een betere dienstverlening aan klanten.

De huidige vijftien leden van B3i zijn Achmea, Aegon, Ageas, Allianz, Generali, Hannover Re, Liberty Mutual, MunichRe, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, SwissRe, Tokio Marine Holdings, XL Catlin en Zurich Insurance Group.

Het B3i initiatief is van plan om de eerste resultaten te delen in juni 2017.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond