Deel dit artikel
-

Achmea stapt in blockchain-initiatief voor mobiliteitssector

Achmea heeft zich aangesloten bij het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), een internationaal consortium van ruim dertig toonaangevende autoproducenten en toeleveranciers. Partijen als BMW, General Motors, Ford, Renault en Bosch hebben MOBI recent opgericht om blockchain verder te ontwikkelen voor toepassingen in de auto- en mobiliteitssector.

MOBI onderzoekt de mogelijkheden van het gebruik van blockchain voor de ontwikkeling van een digitaal ecosysteem voor mobiliteit. Achmea gaat samen met MOBI, de auto-industrie, overheden en non- profitorganisaties werken aan de realisatie van een digitale omgeving waarin de gebruikers (zowel bedrijven als consumenten) veilig ritgegevens kunnen vastleggen, meerijd- en autodelentransacties kunnen regelen, en de kenmerken en gebruiksinformatie van de auto kunnen opslaan.

Volgens Achmea en de andere partners kan blockchaintechnologie transparantie en vertrouwen bij de gebruikers bevorderen, het risico van fraude reduceren en tevens mobiliteitsproblemen verminderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond