Deel dit artikel
-

Acht nieuwe startups bij TNO in 2018

Het aantal nieuw opgerichte bedrijven van TNO is gestegen van vijf in 2017 naar acht in 2018. Enkele bedrijven hebben één of meerdere financieringsrondes met succes afgerond. In totaal werd in 2018 meer dan 15 miljoen euro aan externe investeringen verkregen. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2018 van TNO en het Jaaroverzicht 2018 van Tech Transfer.

Een belangrijk middel voor TNO om impact te realiseren, is het starten van nieuwe ondernemingen. Het Technology Transfer programma dat hierop is gericht, startte in 2017 en wierp volgens TNO in 2018 al vruchten af.

Technology Transfer is de laatste stap in de innovatiecyclus van TNO. Die loopt van wezenlijk vernieuwend onderzoek via pre-competitieve samenwerking met publieke en private partners en contractresearch naar rechtstreekse overdracht aan de markt.

Tot de startups behoren onder meer SALDtech (een technologie om de nieuwe generatie OLED-displays te fabriceren voor tv’s, tablets en smartphones), Sightlabs (DNS Ninja, een cybersecurity oplossing die financiële instellingen beschermt tegen indringers), SolaRoad (een wegdek dat zonlicht opvangt en omzet in elektriciteit) en TrustTester (de sleutel naar online privacy en nieuwe vormen van digitale dienstverlening).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond