Deel dit artikel
-

Achteraf betalen populair op Black Friday

Online betalingen die gebruik maken van ‘achteraf betalen’ zijn van 2019 tot 2020 meer dan verdubbeld. Dit jaar steeg het gebruik hiervan met 51 procent voor online aankopen. Dat meldt betaalverwerker Mollie.

Mollie deelt zijn belangrijkste bevindingen tijdens Black Friday en Cyber Monday. Zo kenden MKB handelaren in heel Europa een toename van 102 procent in het totale volume van transacties op Black Friday ten opzichte van de vrijdag ervoor. Voor Cyber Monday was er een toename van 16 procent in het totale transactievolume ten opzichte van de maandag ervoor.

De tijdstippen met de hoogste transactievolumes op Black Friday verschilden per land. In Nederland was de belangrijkste winkelpiek tussen 13.00-14.00, in Duitsland 11.00-12.00, in België 16.00-17.00 en in Frankrijk 19.00-20.00 uur.

Het gemiddelde transactievolumes en de gemiddelde transactiewaarden stegen in de categorieën kleding, schoenen en accessoires, home electronics en sportartikelen.

De categorie sportartikelen was dit jaar de ‘ster’ van Black Friday, met een acht keer zo grote stijging van de gemiddelde transactiewaarde als bij kleding, schoenen en accessoires.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond