Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt opnieuw voor malafide incassobureaus

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt opnieuw voor malafide incassobureaus. Incasso CC, Jacobs Bemiddeling en Herms Incasso dwingen betalingen af voor onterechte rekeningen.

Uit de meldingen blijkt dat consumenten telefonisch zijn benaderd voor een aanbod voor een vakantie of een voucher voor een reis. Aan de telefoon komt geen overeenkomst tot stand, bijvoorbeeld omdat de consument heeft gezegd alleen informatie te willen ontvangen en dus niet heeft ingestemd met het aanbod.

Ook gebeurt het dat de consument wordt benaderd door een incassobureau terwijl hij zelfs nooit contact heeft gehad met een aanbieder.

In het geval van Herms Incasso en Jacobs Bemiddeling belt het incassobureau vaak pas maanden of jaren na het vermeende eerste contact.

Incasso CC incasseert rekeningen voor Boekvoordelig.com of Booking L.T. Jacobs Bemiddeling int rekeningen voor Shop & Fly en All Great Dealz. En Herms Incasso werkt voor Trip Abroad, All Great Dealz, Euroloterij, Ecodienst, Shoppendoejezo, Weekendjegenieten en Debestekorting.

Eerder waarschuwde de ACM ook al voor een netwerk van incassobureaus die met een vergelijkbare aanpak consumenten benaderen. De ACM ziet dat Herms Incasso en Jacobs Bemiddeling onderdeel zijn van ditzelfde netwerk van incassobureaus die telkens onder wisselende namen rekeningen proberen te innen.

Deel dit bericht

1 Reactie

RS

Wordt hoog tijd dat overheid eens ingrijpt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond