Deel dit artikel
-

Adfactor begint influencer foodlab

Het Nederlandse bureau Adfactor lanceert Foodlab, een eigen label voor haar netwerk van ‘food influencers’, vloggers en bloggers die zich vooral met eten en drinken bezighouden.

Het Foodlab moet een one stop shop worden op het gebied van influencer marketing voor zowel voedingsgerelateerde merken als influencers.

Adfactor is vijf jaar geleden begonnen met food influencers. Het segment groeide als kool, zegt commercieel directeur Wouter van de Kamp. “We zijn begonnen met sponsored content, maar inmiddels leveren we samen met onze influencers advies, boekingen, events en verzorgen we complete strategieën toegespitst op food gerelateerde merken. Vandaar we nu een eigen label beginnen.”

Toen Van de Kamp vijf jaar terug begon, was mode nog een groter segment, nu heeft food mode ingehaald. Van de Kamp: “Dat is ook logisch, iedereen heeft wat met eten. Veel mensen zoeken via Google naar recepten. Blogs zijn erg belangrijk.” Het aantal foodvloggers in Nederland is daarentegen nog bescheiden, maar dat zou kunnen veranderen.

Foodlab staat volledig in het teken van het verbinden van merken aan de juiste influencers met aansprekende content. Foodlab gaat volgens Van de Kamp dan ook veel verder dan het leveren van sponsored content. Het organiseren van een event, een rol in een commercial, ontwikkelen van content voor eigen kanalen of een kennissessie bij de adverteerder, de verzoeken worden steeds gevarieerder.

Adfactor werkt met een groot aantal merken, denk aan Unilever, Promavel of Kumar’s.

De ruim dertig influencers die onder het label Foodlab vallen, en exclusieve afspraken maken met Adfactor, bereiken gezamenlijk ruim 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond