Deel dit artikel
-

Afgelopen week voor 100 miljoen dollar virtueel land verkocht

Beleggers, ondernemers en crypto-enthousiastelingen hebben afgelopen week voor ruim 100 miljoen dollar aan grond en gebouwen gekocht in virtuele werelden.

Het eigendom van deze NFT’s, unieke digitale objecten, is vastgelegd in een blockchain en kan via een specialistische marktplaats zijn verhandeld.

The Sandbox had de grootste aantrekkingskracht op de kopende menigte. In deze spel- en bouwwereld werd voor 85 miljoen dollar aan grond en gebouwen verkocht, zo rekent Dappradar voor. De drie kleineren die daarop volgen zijn Decentraland, CryptoVoxels en Somnium Space.

Deze virtuele werelden zijn tot op zekere hoogte te vergelijken met Roblox, omdat ook dat een platform is waar enthousiastelingen werelden, objecten en spellen in bouwen én kunnen verkopen. Het verschil is dat het beursgenoteerde Roblox objecten niet opslaat in de blockchain en wel een miljoenenpubliek heeft: dagelijks rond de 45 miljoen, van wie de helft dertien jaar of ouder.

De duurste virtuele vastgoedtransactie afgelopen week was Fashion Street Estate in Decentraland. Dat ging voor 2,4 miljoen dollar van de hand.

Facebook voorspelt een grote toekomst voor metaversa, maar heeft nog geen concreet aanreisbare bestemming.

Foto: operabix (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond