Deel dit artikel
-

Agradi opent Franse webshop

De Nederlandse agrarische webwinkels Agradi opent een een Franstalige webwinkel om de groei in dat taalgebied aan te jagen. Steeds meer omzet komt uit het buitenland.

Op Agradi.fr staat ongeveer driekwart van de producten die ook op de thuismarkt worden aangeboden. Het gaat om 80.000 items voor de ruiterport, agrarische markt en – algemener – de actieve buitenmens.

Eigenaar en oprichter Oskar van Straaten: “Diervoeding, ruitersport of wat er bij een stal of huisdieren zoal komt kijken.” Op dat gebied claimt hij in Nederland marktleider te zijn. De groei zoekt Van Straaten echter in het buitenland.

Naast een Nederlandstalige en Franstalige versie van de shop spreekt Agradi ook het Duitse publiek in de eigen taal aan. De rest van Europa wordt naar de .com-site verwezen, die in het Engels is gesteld. Binnen enkele weken starten de marketingactiviteiten die zich specifiek op de Britse markt richten.

De bulk van het nieuwe publiek komt binnen via AdWords, Google Shopping in het bijzonder. Daar steekt bureau AdResult de meeste aandacht in.

Een derde van de omzet komt uit Duitsland en België. De buitenlandse omzet is afgelopen drie jaar ongeveer verdubbeld. De Nederlandse omzet bedroeg in 2016 ongeveer twaalf miljoen euro.

Ongeveer zestig procent van Agradi’s klantenkring is consument. De rest is zakelijk klant, zoals agrarische bedrijven en melkveehouderijen.

Foto: Mark Jones (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond