Deel dit artikel
-

AI van Deloitte genereert unieke patentrapporten

Deloitte breidt zijn webshop uit met unieke patentrapporten die real time worden gegenereerd met behulp van kunstmatige intelligentie.

Ieder rapport is op maat gesneden voor de opdrachtgever die winkelt bij DeloitteSmartReports.com.

“Wat we hebben gemaakt?” herhaalt director Innovation Ewout Bolhuis de vraag. “Software waarmee je kunt opvragen hoeveel patenten je als bedrijf of diens dochters en rechtsvoorgangers hebt in welke van de negen hoofdklasses, 23 categorieën of 128 subklassen die daarvoor bestaan. Het is een soort benchmark voor R&D. Je ziet waar de focus van je eigen bedrijf ligt en die van de branche, maar ook hoe je anders bent dan de concurrentie.”

Het AI-systeem is in Nederland ontwikkeld en de bijbehorende webshop ging in december 2016 live. Toen lagen er enkel risico- en strategierapporten in de schappen. In mei 2017 volgden de security quickscans. Nu komen daar de patentrapporten bij. “Tja, hoe goed de winkel draait? We hebben eigenlijk geen vergelijkingsmateriaal. Tot dusver hebben we downloads gehad uit 141 landen en verkopen we pakweg vijftig rapporten per dag. Drieëntwintig procent van de kopers heeft al een herhaalaankoop gedaan.”

Het patentsysteem draait binnen een minuut na de order al een automatisch gegenereerd rapport uit. Dat is gebaseerd op een dataset van 75 miljoen patenten van 270.000 bedrijven uit Europa en Amerika. Deloitte werkt niet met een downloadabonnement. De rapporten gaan per stuk over de toonbank. De beoogde klanten: “De strategieonderdelen van bedrijven die willen zien wat concurrentie en industrie doet.”

De rapporten zijn op zichzelf staande producten. Ze zijn niet bedoeld als leadgenerator voor consultants. Het omgekeerde is volgens Bolhuis deels waar. Klanten die geen consultant willen of kunnen inschakelen wenden zich tot de kenniswinkel om snel nieuwe kennis en informatie te downloaden.

Fragment uit rapport:

Foto: Cytech (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond