Deel dit artikel
-

Amadeus Ventures investeert in indoor navigatie

Amadeus Ventures heeft een onbekend bedrag geïnvesteerd in Situm, een start-up die ‘indoor GPS’ heeft ontwikkeld waarmee reizigers op luchthavens, treinstations of conferentiecentra gemakkelijk de weg kunnen vinden.

Situm is een Spaans bedrijf dat diensten aanbiedt op het gebied van navigatie, plaatsbepaling en tracking, maar dan binnenshuis. De technologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bezoekers de weg te wijzen in een groot gebouw, personeel te traceren of bewegende objecten te volgen in bijvoorbeeld fabrieken. Duizenden panden zijn al uitgerust met het Situm-IPS (Indoor Positioning System), dat tot 1 meter accuraat is.

Het systeem werkt met een locatiealgoritme dat gebruikmaakt van alle beschikbare sensoren in smartphones. Waar GPS moeite heeft met het ‘lezen’ van een locatie door daken, muren en andere objecten heen, is dat bij IPS niet aan de orde.

Overigens biedt Google developers al langer de mogelijkheid om een gebouw toe te voegen aan de kaartenapplicaties voor indoor navigatie. Apple houdt zich hier ook mee bezig, maar beperkt zich vooralsnog tot luchthavens en winkelcentra.

Foto: Annie Spratt op Unsplash

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond