Deel dit artikel
-

‘Amazon Alexa herkent straks ook emoties’

De toekomstige slimme luidsprekers van Amazon herkennen behalve gesproken woord wellicht straks ook emoties. Persbureau Bloomberg zegt dat het bedrijf werkt aan een draagbaar stemgestuurde gadget, ook al is is niet helemaal duidelijk wat daarvan de bedoeling is.

Het zou gaan om een samenwerking tussen Lab126, de interne hardwaretak van Amazon die ook de Amazon Fire smartphone, Kindle en Echo luidspreker ontwikkeld heeft, en het team achter het spraakhulpje Alexa.

Het project staat intern bekend als Dylan. Er bestaat sinds 2017 in elk geval een Amerikaans patent voor de technologie.

Het onderzoeksgebied is geen onbekende. Microsoft, Google en IBM ontwikkelen al langer technologie die emoties kan afleiden uit beelden en audio, waaronder gezichtsuitdrukkingen.

Met informatie over emoties zouden advertenties beter op consumenten kunnen worden afgestemd. Bloomberg noemt als voorbeeld een vrouw die verkouden is. Amazon zou een geneesmiddel kunnen adviseren.

Bloomberg onthulde al eerder dat Amazon ook werkt aan een huisrobot met de naam Vesta, genoemd naar de Romeinse godin van het haardvuur. Ook die zou de stemming van zijn ‘baas’ of ‘bazin’ beter kunnen inschatten.

Of het ook daadwerkelijk ooit tot een commercieel product komt is de vraag. Niet alles dat Amazon ontwikkelt redt het als product.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond