Deel dit artikel
-

Amazon investeert in start-up zelfrijdende vrachtwagens

Amazon gaat in Amerika duizend vrachtwagens uitrusten met technologie die taken overneemt van de chauffeur. De e-commercegigant mag bovendien een belang van twintig procent nemen in Plus.

Persbureau Bloomberg meldt de aanschaf van de specialistische technologie. Voor Amazon is het een manier om het vervoer over lange afstanden met vrachtwagens te automatiseren.

Plus is een vijf jaar oud bedrijf dat software ontwikkelt waarmee vrachtwagens zelfstandig kunnen rijden. Het commerciële product is echter nog niet zo ver. Dat is gericht op ondersteuning van de chauffeur, niet op het overnemen van diens taken. De computer kijkt mee, de chauffeur bestuurt. Dat is ook wat Tesla in zijn auto’s doet.

Na de zomer gaat Plus, via een SPAC, naar de beurs tegen een waardering van rond de 3,3 miljard dollar.

De start-up heeft klanten op meerdere continenten. Onder hen: Iveco in Europa, Cummings in Noord-Amerika en JAW Jiefan in Azië.

Plus’ basistechnologie is gebaseerd op radar, lidar en camera’s. Tesla levert zijn nieuwe auto’s sinds kort uit zonder radar en werkt enkel nog met camera’s. Voor de verwerking van feedback uit computervisie heeft het, naar eigen zeggen, ’s werelds op vier na sterkste supercomputer gebouwd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond