Deel dit artikel
-

Amazon leidt financieringsronde van 575 miljoen dollar in Deliveroo

Amazon gaat investeren in de Britse bezorger Deliveroo. De retailer leidt een financieringsronde van 575 miljoen dollar. Andere deelnemers zijn investeerders T Rowe Price, Fidelity Management & Research Company en Greenoaks.

Wat precies het aandeel is van Amazon in de financiering is niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk gaat het om een substantieel bedrag. Ook lijkt het te gaan om investering van Amazon UK.

De investering is niettemin opmerkelijk. Amazon bezorgt al langer boodschappen, onder meer van dochter Whole Foods. In de VS draait al enkele jaren Amazon Fresh. Amazons aandeel in de online boodschappenmarkten van zijn drie grootste afzetlanden steeg in 2017 alleen al met 50 procent.

Het is echter voor het eerst dat Amazon, een bedrijf dat het liefst alles zelf doet, geld stopt in een bekende (maaltijd)bezorger. Saillant detail: Amazon sloot vorig jaar nog zijn Britse bezorgdienst Amazon Restaurants omdat het niet tegen Deliveroo en Uber Eats kon opboksen.

Deliveroo wil fors investeren in de uitbreiding van het techteam van het bedrijf op het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Ook streeft het Britse bedrijf naar verdere innovatie in de voedingssector, onder andere door middel van Editions (op bezorging gerichte keukens) en andere nieuwe concepten van restaurants.

Deliveroo werd in 2013 opgericht door William Shu en Greg Orlowski en bedient inmiddels 80.000 restaurants en afhaalrestaurants, met 60.000 (freelance) bezorgers. Het bedrijf heeft zelf 2500 werknemers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Leonard wolters

Takeaway gaat het lastig krijgen…… Amazon wil je niet graag tegen je hebben

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond