Deel dit artikel
-

Amazon: lippenstift uitproberen met AR

Amazon voert een nieuwe technologie van L’Oreal in waarmee dames lippenstift kunnen previewen met een app. En met het nieuwe Stylesnap kunnen ze kleding fotograferen en Amazon op vergelijkbare producten laten suggereren.

De shoppingapp van Amazon krijgt de uitbreiding ‘Live Mode’. Die activeert de camera aan de voorkant op de telefoon, bekijkt de lippen van de diens eigenaar en geeft suggesties voor verschillende kleuren lippenstift.

In eerste instantie is de functie enkel beschikbaar voor Android-gebruikers in de VS en Japan. Later dit jaar is iOS aan de beurt.

Achter de kijkende, denkende AR-toepassing zit technologie van modehuis L’Oreal. Dat kocht vorig jaar de technologie van ModiFace om via smartphones passende adviezen voor make-up te kunnen geven.

Op ontwikkelaarsconferentie MARS presenteert Amazon een tweede slimme uitbreiding van zijn shoppingapp. Stylesnap is een feature die ook gebruikt van de camera. Gebruikers fotograferen een kledingsstuk of setje en sturen die via de app naar Amazon. Als antwoord krijgen ze kledingsuggestie uit het assortiment van Amazon zelf en al zijn aangesloten fashionpartners.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond