Deel dit artikel
-

Amazon opent elf distributiecentra in Duitsland, zet eigen chauffeurs in

Amazon gaat nog eens elf distributiecentra openen in Duitsland, de op een na grootste markt voor de Amerikaanse retailer, en wil eigen chauffeurs inzetten voor bezorgingen. Dat vertelt Bernd Gschaider, de Duitse chef van Amazon Logistics, in een interview met Reuters.

‘Als we de laatste mijl in eigen hand houden, kunnen we meer diensten als same-day delivery aanbieden,’ aldus Gschaider. Daarmee gaat Amazon de concurrentie aan met Deutsche Post DHL, Hermes en DPD, voorheen de vaste bezorgpartners van het bedrijf.

Amazon lanceerde zijn eigen logistiek in 2015 en heeft thans vier sorteer- en dertien distributiecentra in Duitsland. Dit jaar komen er nog twee sorteercentra bij, die meteen worden ingeschakeld voor de kerstdrukte.

In München wil het bedrijf eigen chauffeurs aanstellen, in eerste instantie zo’n 200. Die gaan 12,80 euro per uur verdienen, boven het gemiddelde loon in Duitsland, maar minder dan de chauffeurs van DHL krijgen. Ook investeert Amazon in zo’n vijf elektrische bezorgbusjes.

In het thuisland is Amazon al langer bezig zich los te maken van externe vervoerders als FedEx.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond