Deel dit artikel
-

Amazon regelt naheffing met Frankrijk

Amazon heeft met Frankrijk een schikking getroffen voor belastingontwijking, maar beide partijen willen niet zeggen hoeveel geld er is betaald. Aanvankelijk lag er een aanslag van wel 200 miljoen euro.

De retailer is in het verleden al meermalen bekritiseerd vanwege het omzeilen van de belastingen via vennootschappen in onder meer Luxemburg. Sinds 2015 regelt Amazon zijn belastingzaken direct met de Franse belastingdienst.

Frankrijk probeert ook Google tot betalen van belastingen te dwingen, maar dat is niet gelukt. Een Franse rechtbank bepaalde in juli dat Google geen 1,1 miljard euro hoeft te betalen.

EU-commissaris Margarethe Vestager heeft Ierland al eens opgedragen om 13 miljard euro aan achterstallige belastingen te innen bij Apple, maar die zaak is nog altijd onder de rechter.

De Europese Commissie introduceert volgende maand zijn eerste plannen voor het belasten van techbedrijven. Waarschijnlijk worden deze bedrijven verplicht om belasting te betalen in elk land waar zij actief zijn. Nu betalen ze vaak niet meer dan 9 procent, terwijl andere bedrijven 23 procent betalen.

Dit bericht is 5 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond