Deel dit artikel
-

Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil uniforme regels bezorgdrones

Amazon blijft sterk achter met bezorgingen per drone. De drones hebben slechts 100 keer gevlogen. Bij Walmart warenhuis zijn het er meer dan 100.000, bij Alphabet en Zipline nog meer.

Walmart-dienstverlener Droneup claimt 110.000 leveringen per drone in de VS. De Alphabet-dochter Wing spreekt van 330.000 en Zipline zelfs van 600.000, maar een groot deel daarvan betreft Australië en Afrika.

Mogelijk komen er veranderingen, want de Federal Aviation Authority (FAA) streeft naar uniforme regels voor vluchten van drones over mensen, uit het zicht en op een hoogte van minder dan 400 voet boven de grond (ongeveer 122 meter). Tot nu toe heeft de autoriteit alleen vrijstellingen verleend voor individuele aanbieders: Wing en UPS mogen sinds 2019 vliegen, Amazon sinds 2020 en Zipline sinds het voorgaande jaar.

Dit jaar heeft Causey Aviation Unmanned toestemming gekregen voor vluchten met partner Flytrex. Dit bedrijf vliegt sinds 2017 in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Het aantal aanvragen voor ontheffingen neemt toe, niet af. De FAA wil dan ook sneller reageren op dit soort verzoeken. Daarom zou de FAA in plaats van steeds meer uitzonderingen op strikte verboden liever algemene toestemmingsregels definiëren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond