Deel dit artikel
-

ANBO en Ervaren Jaren beginnen vacaturesite voor oudere werkzoekenden

Belangenbehartiger ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren hebben dinsdag het nieuwe banenplatform ANBO-ErvarenJaren in gebruik gesteld. Hiermee willen ze werkgevers en oudere werkzoekenden samenbrengen.

Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers.

Het initiatief is een logisch gevolg van de stappen die ANBO de afgelopen tijd al op dit terrein heeft gezet, legt ANBO-directeur Liane den Haan uit. ‘Te veel kwaliteit blijft onbenut. Dat is niet alleen uiterst vervelend voor de betrokken werkzoekende, ook als samenleving kunnen we ons dat niet veroorloven. Het is niet voor niets dat we John de Wolf begin dit jaar hebben aangetrokken als ambassadeur.’

ANBO is met ruim honderdduizend leden naar eigen zeggen een van de invloedrijkste belangenbehartigers voor ouderen in Nederland. De initiatiefnemers zijn geen onbekenden van elkaar. Ervaren Jaren heeft in het verleden ANBO geholpen bij het vinden van vrijwilligers voor de functie van sociaal netwerker.

Deel dit bericht

4 Reacties

Joke Wolf

Als oudere werkzoekende zou ik graag in contact komen met werkgevers die niet bij voorbaat de oudere werkzoekenden afwijzen.
Kan ik mijn cv ergens plaatsen waar deze juist door deze werkgevers opgemerkt wordt en ik daardoor een reële kans krijg?

Simon van Boxtel

Als werkzoekende ervaar ik nu ook dat je persé ANBO lid moet zijn om op de vacaturesite te komen.
Misschien zou je kunnen bedenken dat het hebben van een baan ruimte bied om ergens lid van te zijn. Op deze manier wordt je als oudere werkeloze alsnog een worst voor gehouden.

Jurriën Beerda - ANBO

Goedemorgen mevrouw Wolf. U kunt zich inschrijven via deze link: https://www3.anbo.nl/ledenvoordeel/aanbod/dienstverlening/werk

Goedemorgen meneer Van Boxtel, u hoeft niet direct lid te worden om gebruik te kunnen maken van de vacaturesite. Het zou uiteraard wél fijn zijn als u zich uiteindelijk bij ons aansluit. Hoe meer leden hoe meer zeggingskracht.

Hartelijke groet, Jurriën van ANBO

Elja - nvt

Senioren kunnen ook vacatures vinden op de Senioren Vacaturebank.
Ondernemers kunnen ook Gratis Vacatures plaatsen en beheren op de Senioren Vacaturebank :
http://seniorenvacatures.aantreffen.nl/
Opgezet door en voor 55Plussers. En bestaat al een heel aantal jaren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond