Deel dit artikel
-

Antiquarische boeken De Slegte online geveild

De antiquarische boeken van De Slegte worden geveild bij Catawiki, het online veilinghuis voor verzamelaars. Na het faillissement van Polare, waar De Slegte sinds 2013 deel van uitmaakte, zijn de antiquarische boeken opgekocht door de nieuwe eigenaren van de Slegte, dat een doorstart maakt. Het aanbod is zo groot dat de veiling in verschillende delen zal plaatsvinden.

Het eerste deel van de veiling is vandaag gestart. Topstuk van de eerste veiling is het dertig kilo zware boek ‘Sumo’. Dit boek met vierhonderd foto’s van fotograaf Helmut Newton is het grootste en duurste boek dat ooit seriematig in productie is genomen. Het boek is zo zwaar dat het boek een eigen tafeltje heeft dat speciaal door Philippe Starck is ontworpen. Het boek heeft een waarde van ongeveer tienduizend euro.

Volgens veilingmeester Job Kwakman van Catawiki is dit een bijzondere veiling: “De Slegte was bij veel verzamelaars zeer geliefd omdat je er vaak unieke dingen kon vinden. Dat bleef gelukkig zo toen de vestigingen van De Slegte onder de vlag van Polare werden gebracht. Sinds het faillissement van Polare begin dit jaar kwam daar jammer genoeg voorlopig een einde aan. Het aanbod van deze veiling is dan ook heel divers, van gezochte moderne boeken in een beperkte oplage tot kostbare eeuwenoude bijbels en antieke atlassen”.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond