Deel dit artikel
-

Apple breekt verkooprecord met apps in eerste week januari

Apple heeft met de App Store in de eerste week van januari een nieuw record gebroken. Er werd voor een half miljard dollar aan apps gekocht of aankopen gedaan vanuit apps, en op nieuwjaarsdag 2015 realiseerde het bedrijf zelfs het grootste aantal aankopen in de App Store ooit.

Het record werd gebroken voordat Apple een prijsverhoging doorvoerde in veel Europese App Stores, waaronder in Nederland, als gevolg van een Europese btw-maatregel.

Tot op heden hebben App Store-ontwikkelaars bij elkaar 25 miljard dollar verdiend met de verkoop van apps en games.

Apple ziet een nieuwe generatie onafhankelijke game-ontwikkelaars opkomen, zoals het Britse ustwo, maker van de game Monument Valley, het Australische Hipster Whale, bekend van Crossy Road, en het Amerikaanse Sirvo, de uitvinder van Threes!, een puzzel die door de App Store is uitgeroepen tot game van het jaar voor de iPhone.

In 2014 kregen ontwikkelaars in de App Store de beschikking over nieuwe voorzieningen als voorvertoningen van apps, appbundels, TestFlight voor bètatests van prerelease-versies van apps, een uitgebreide categorie met apps voor kinderen tot 12 jaar, China UnionPay als betaaloptie voor klanten in China, en Apple Pay.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond