Deel dit artikel
-

Apple en Google stellen coronatools ter beschikking

Apple en Google hebben woensdag updates uitgebracht voor corona contactonderzoek. Apple gaf voor iPads en iPhones iOS 3.5 uit en Google komt met een update voor het Android onderdeel Play Services.

De coronatracking is er alleen in de vorm van een zogeheten api voor ontwikkelaars. Eindgebruikers hebben er pas wat aan als er corona-apps worden uitgebracht.

Die apps mogen gebruik maken van de bluetoothcontactinformatie die de smartphone verzamelt. De app kan dan eventueel waarschuwen of iemand in de buurt van een coronazieke is geweest. Die krijgen van artsen een code die ze (vrijwillig) moeten invoeren.

Per land of regio krijgt slechts één app toegang tot de informatie. Inmiddels hebben autoriteiten van 22 landen (inclusief Nederland) en enkele staten in de VS een aanvraag ingediend. Overigens is een externe app straks niet meer nodig, dan is coronatracking (tijdelijk) vast onderdeel van de systeemsoftware.

De Google update komt binnen een week en geldt voor Android 6.0 en hoger.

Apple heeft voor oudere iPhones (met iOS 12) ook coronatools ter beschikking gesteld. In iOS 3.5 herkent Face ID nu ook of je een mondkapje draagt.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond