Deel dit artikel
-

Nieuwe iPhone zoals verwacht geen grote revolutie

Apple heeft zojuist zijn nieuwste iPhone aangekondigd. Dat toestel is, zoals al werd verwacht, geen enorme revolutie, maar bevat wel veel nieuwe functies.

Meest opvallende verschillen zijn een dual camera van 12 megapixel in de iPhone Plus, stereoluidsprekers en een waterdicht design. De belangrijkste reden waarom de iPhone niet langer is uitgerust met een standaard minijack voor hoofdtelefoons. Die moeten via een verloopstekker aan de Lightning-poort worden gekoppeld. Die stekker wordt bij elk toestel gewoon meegeleverd. Apple levert ook aparte draadloze oordopjes genaamd AirPods.

De iPhone komt ook met een nieuwe A10 Fusion-processor. Daardoor is het nieuwe model 120 maal sneller dan de eerste generatie iPhone. De processor moet volgens Apple ook nieuwe apps mogelijk maken, zoals nog snellere games. De batterijduur wordt met twee uur verlengd ten opzichte van de iPhone 6S.

Apple stond lang stil bij de nieuwe camera’s. De 12-megapixel camera biedt optische beeldstabilisatie op zowel iPhone 7 als iPhone 7 Plus. Een grotere lens met een diafragma van ƒ/1.8 en 6 elementen zorgt voor scherpere foto’s en video’s, terwijl het kleurbereik is vergroot. iPhone 7 Plus heeft dezelfde 12-megapixel breedbeeldcamera als iPhone 7, maar heeft ook nog een 12-megapixel telelenscamera met twee keer optische zoom en tot 10 keer digitale zoom voor foto’s.

Apple wil volgende jaar met een compleet nieuwe iPhone komen, dus wordt 2017 een overbruggingsjaar. Dat is niet zonder risico. Apple heeft fors meer concurrentie gekregen op de markt voor smartphones en de groei is er al sinds de iPhone 6S uit.

Naast een nieuwe iPhone werd vanavond ook een nieuwe Apple Watch gelanceerd. Voor het eerst bevat die een GPS-chip, waardoor er voor de plaatsbepaling geen koppeling nodig is met de iPhone. Ook kan er voortaan mee worden gezwommen, tot een diepte van 50 meter. Een speciale Apple Watch voor joggers is vervaardigd samen met Nike.

Een van de nieuwe apps voor Apple Watch, die vanavond uitgebreid werd gedemonstreerd, is een miniversie van Pokémon Go.

De Apple Watch is tot nu toe geen enorme klapper gebleken. In het tweede kwartaal  van 2016 werden nog maar 1,6 miljoen Apple Watches verscheept, een jaar geleden ging het nog om 3,6 miljoen, aldus marktonderzoeker IDC.

Wie weet trekt de verkoop met het nieuwe model weer wat aan. De nieuwe Apple Watch is volgende week vrijdag al in de Benelux verkrijgbaar. Apple Watch Nike+ komt eind oktober op de markt.

De nieuwe iPhones zijn ook eind volgende week in de Benelux beschikbaar, al kon CEO Tim Cook brede beschikbaarheid niet meteen garanderen.  Beide modellen te koop in zilver, goud, roségoud en de nieuwe zwarte uitvoering. De modellen met 32 GB, 128 GB en 256 GB zijn beschikbaar vanaf 659 euro.

iOS 10 is al vanaf dinsdag te downloaden voor toestellen die daarvoor geschikt zijn.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond