Deel dit artikel
-

Apple iPhone 6: groter, scherper, dunner

Apple heeft zojuist de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, beide met een groter scherm. Het bedrijf heeft het 4-inch scherm van de iPhone 5C ingeruild voor een 4,7 inch scherm. Het grotere model is een phablet van 5,5 inch.

Ook het aantal pixels is omhoog gegaan: 1337 bij 750 pixels voor het kleine model, 1920 bij 1080 pixels voor de iPhone Plus. De toestellen zijn wel groter, maar ook weer dunner dan de iPhone 5s. De iPhone 6 meet 6,8 millimeter, de iPhone 6 Plus 7,1 millimeter.

Beide toestellen draaien onder een zogenoemde A8-chip, de tweede 64-bits-processor generatie voor iOS. De A8 is ongeveer twintig procent sneller dan zijn voorganger. Ondanks de hogere snelheden kan de iPhone 6 elf uur en de iPhone 6 14 uur onafgebroken video’s afspelen. De 8-megapixelcamera heeft een nieuwe iSight-sensor, waarmee men twee keer zo snel kan scherpstellen.

De nieuwe iPhone ondersteunt als eerste mobiele telefoon WiFi Calling, iets dat momenteel door geen enkel telecombedrijf wordt aangeboden.

“Het zijn de beste mobiele telefoons die we ooit gemaakt hebben”, aldus marketing manager Phil Schiller via een zwaar haperende livestream.

De iPhone is ‘later dit jaar’ verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en ruimtegrijs in 115 landen. Het duurdere model kost minimaal 299 dollar bij een tweejarig abonnement in de VS. Daarvoor krijgt men 15 GB aan opslagcapaciteit. Apple blijft overigens de huidige 5S en 5C modellen verkopen.

De iPhone 6 zal in Nederland worden verkocht vanaf 699 euro. De iPhone 6 Plus gaat 100 euro extra kosten. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf 26 september verkrijgbaar in Nederland en België.

De iPhone 6 wordt geleverd met iOS 8, dat 17 september ook voor oudere iPhones en iPads beschikbaar komt. Net als vorige iOS versie hoeft niets voor de upgrade te worden betaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond