Deel dit artikel
-

Apple koopt maker VR-headsets

Apple heeft blijkbaar toch serieuze plannen met VR/AR-brillen. Naar verluidt heeft het bedrijf voor 30 miljoen dollar het Canadese Vrvana ingelijfd, maker van de Totem headset.

Volgens TechCrunch zouden enkele werknemers al naar Apple in Californië zijn verhuisd. De website van het bedrijf is echter nog steeds in de lucht, maar het is onduidelijk of de werkzaamheden voor klanten als Valve, Tesla en Audi worden voortgezet. Apple wilde zoals gebruikelijk geen commentaar geven.

Vrvana heeft tot nu toe maar een enkel product ontwikkeld, maar deze bekabelde Totem headset is nooit op de markt verschenen. Het verschil met bijvoorbeeld Microsofts HoloLens is dat volledige (doorzichtige) animaties over de camerabeelden kunnen worden heen gelegd.

Het bedrijf bestaat al sinds 2005 en heeft in al die jaren minimale financiering opgehaald, niet meer dan 2 miljoen dollar. Tot de investeerders behoren Real Ventures en financier Richard Adler.

Weliswaar heeft Apple AR als kerntechnologie aangewezen, tot nu toe heeft het bedrijf geen AR-of VR-bril willen uitbrengen. Apple vindt die technologie niet volwassen genoeg en zou pas in 2020 met eigen bril willen komen. Of dat een variant van de Totem wordt moet worden afgewacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond